Linkbuilding Tips

Iedereen weet dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO, maar wist je dat veruit de meeste sites prima ranken in Google zonder aan linkbuilding te doen?

Soms is Linkbuilding is spelen met vuur

Natuurlijk zijn links een belangrijke factor, dat zal niemand met kennis van zaken ontkennen.

Alleen is het zeker niet de enige belangrijke factor, en de kwaliteit van de links speelt ook een grote rol. Linkbuilding is een beetje zoals spelen met vuur, het kan fout gaan. Want je moet echt Kwalitatieve backlinks  verzamelen.

Bovendien lijkt het proces van linkbuilding zelf ook een beetje op het maken van vuur, maar dan niet met een aansteker maar met een houten stokje. Het duurt lang, is oersaai, kost veel moeite en het resultaat is vaak ronduit teleurstellend. Bovendien is dat kleine vlammetje wat je maakt compleet nutteloos zonder een goede voorraad brandhout (een metafoor voor goede inhoud op je site).

Is al mijn linkruil-werk dan helemaal voor niets geweest?

Nee natuurlijk niet, die vijf links die je ruilde met wat startpagina klonen hebben wel degelijk enigzins effect, maar ik betwijfel  ten zeerste of die links de tijd en moeite die je erin geïnvesteerd hebt waard zijn geweest.

Volgens mij kan je beter investeren in het maken van goede inhoud op je site die natuurlijke links en spontane deelacties aantrekt. Dat levert op termijn veel meer links op, en meer dan links alleen trouwens! Het levert je ook oprecht geïnteresseerde bezoekers op, en daar gaat het uiteindelijk allemaal om toch? Je werk is dus niet voor niets geweest maar je had je tijd beter kunnen besteden.

Een ezel brand zich niet twee keer aan hetzelfde vuur en een gewaarschuwd mens hoeft niet op de blaren te zitten

Zelf heb ik niet meer actief aan linkbuilding gedaan sinds Google Penguin 2.0 in 2013 een aantal van mijn best bezochte websites naar het website-kerkhof doorverwees.

Ik baalde er erg van dat zo al mijn inhoudelijk werk ook verloren ging. Maar je weet wat ze zeggen: Wie met vuur speelt moet op de blaren zitten!

Je bent bij deze gewaarschuwd, en een gewaarschuwd mens telt voor twee! Maar een ezel stoot zich natuurlijk géén twee keer aan dezelfde steen (of brand zich geen twee keer aan hetzelfde vuur in dit geval). Nee, deze ‘ezel’ stoot nu tegen andere stenen en brand zich aan andere vuren 😉

Meer dan een miljoen unieke bezoekers per jaar zonder linkbuilding, kan dat?

Ja dat kan dus! Momenteel beschik ik over een netwerk van eigen websites dat meer dan een miljoen unieke bezoekers per jaar ontvangt en elke dag groeit. Als ik dat zonder linkbuilding kan bereiken dan is er dus veel mogelijk.

Was dit makkelijk te bereiken?

Nee natuurlijk was het niet makkelijk te bereiken, ik ben er eerst jaren mee bezig geweest voor er sprake was van een noemenswaardige bron van inkomsten.  Je moet natuurlijk veel leren en fouten maken tot je snapt wat werkt en wat niet werkt.

Daarna gaat het ineens een stuk sneller (dit is uiteraard niet mogelijk met zomaar elke site, meestal duurt het maanden of soms zelfs jaren. Dit kan enkel met niche sites!).

Maar goed, aan jou de beslissing wie je liever gelooft. Iemand als ik die gewoon met een realistisch verhaal komt, of één of andere louche linkhandelaar die je gouden bergen belooft maar zelf compleet geen referenties heeft?

Links ruilen kan iedere ‘idioot’ met een e-mailadres

Weet je, ik hoef geen links te verkopen om geld te verdienen want ik weet écht iets over SEO, én ik kan websites maken.

E-mailen naar mensen of ze een link wilt ruilen kan iedere ‘idioot’ met een e-mailadres, dat zet écht geen zoden aan de dijk. Je moet wel iets meer kunnen dan dat om een website te ranken tegenwoordig.

Stel jezelf deze vraag eens:

Als die linkhandelaar met zijn gouden aanbieding zo makkelijk aan goede links kan komen, links die een magisch effect hebben op je ranking waardoor je helemaal binnenloopt, waarom moet hij jou dan nog links verkopen eigenlijk? Dan kan hij toch ook gewoon zelf een paar populaire sites uit de grond stampen door er naar te linken, en daarna lekker gaan rentenieren of zie ik dat soms verkeerd?

De allerbelangrijkste Google ranking factor is de menselijke factor

Persoonlijk denk ik dat je tijd of geld beter kan besteden aan het maken van een goede website en goede inhoud.

Want de allerbelangrijkste Google ranking factor is de menselijke factor!

Als mensen je website goed vinden en hem willen bezoeken omdat er iets op staat wat écht waarde heeft voor hen, dan rankt hij vroeg of laat vanzelf. Als je daar meer over wilt weten kan je dit artikel lezen: De vergeten alles overtreffende Google rankingfactor

SEO is geen kwestie van goedkope trucjes maar een kwestie van hard werken en vakmanschap

SEO is geen kwestie van goedkope trucjes, het is geen kwestie van even snel even wat links kopen en meteen ranken. Als dat zo was dan deed toch iedereen het. Goede SEO kan je niet uitvoeren op een paar dagen of weken, het is lang en hard werken. Het is een kwestie van kennis en vakmanschap.

En nee, er zijn geen veilige binnenweggetjes die je kunt nemen. Alleen ezels proberen het! Geloof mij, als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat meestal ook. Trap er niet in, kies de veilige weg. Eerlijk duurt toch écht het langst.

Ben je op zoek naar een goede SEO specialist? Ik ben niet de enige!

Als je op zoek bent naar een goede en betrouwbare SEO specialist dan ben ik heus niet de enige. Neem gerust eens een kijkje op seostartpagina.com. Daar heb ik een overzicht voor je gemaakt van SEO bedrijven die ik zelf betrouwbaar acht per provincie.

Ik kan uiteraard niets garanderen en daarom  vind je er ook links naar waardevolle documentatie zodat je zelf ook kan leren waar je op moet letten als je met een SEO bedrijf gaat werken. Dit kan je veel ellende besparen. Vraag info over backlinks kopen.