Het systeem achter uw website

Consumenten die een website bezoeken denken in de meeste gevallen niet na over het systeem achter de website. Voor webmasters is dit wel degelijk van belang. Ook als u een website wilt opzetten kan het handig zijn om uzelf in de verschillende systemen te verdiepen. Het is een veelgemaakte fout gebruik te maken van de verkeerde techniek. Hierdoor kan het beheren van de website een moeilijke bezigheid worden. In dit artikel bespreken we drie verschillende CMS-systemen.

CMS

De afkorting CMS staat voor Content Management Systeem. Dit betekend dat de webmaster de mogelijkheid heeft om tekstuele inhoud van de website te wijzigen en beheren. Dit is vanzelfsprekend erg handig. Niet alleen omdat er continue nieuwe informatie moet worden toegevoegd maar ook om het feit dat er zoekmachineoptimalisatie zal moeten plaatsvinden.

WordPress

Het meest bekende en meest gebruikte systeem is WordPress. Het systeem is vooral geschikt voor de eenvoudige en niet zo complexe websites vanwege het eenvoudige gebruik voor de domeinbeheerder. Doordat WordPress enorm veel wordt gebruikt zijn er vele gratis templates en plug-ins beschikbaar. Hierbij worden veiligheidsrisico’s snel opgelost en is er altijd snel hulp te vinden bij eventuele problemen.

Joomla

Het tweede CMS is Joomla. Technische kennis is net als bij WordPress geen vereiste om de website te kunnen beheren. Er zijn veel uitbreidingen en templates beschikbaar en het systeem kan gemakkelijk grote hoeveelheden content verwerken. Veelgehoorde klacht is echter dat de backend minder gebruiksvriendelijk is. Dit zullen je bezoekers niet zien maar kan jezelf wel in de problemen brengen. Het is daarom handig jezelf goed in te lezen.

Kentico

Het minder bekende systeem Kentico is een betaald systeem. Op het moment maakt het platform een grote groei door onder bedrijven. Deze groei wordt waarschijnlijk veroorzaakt door alle integratiemogelijkheden met bedrijfsapplicaties. Denk hierbij aan Microsoft Office en Sharepoint. Kentico is zodoende krachtig en erg veelzijdig. Hierbij zal je altijd ondersteuning kunnen vinden bij de uitgever van het systeem.

Bron: Sincere-IT

Plaats een reactie