Wat is een VPN-service

Als je gebruik maakt van een VPN-service wordt al het internetverkeer beveiligd doormiddel van een externe server. Hierdoor wordt het internetverkeer versleuteld en zullen al je activiteiten verborgen worden. Veel mensen weten nog niet hoe een VPN-service precies werkt, daarom zullen wij in dit artikel de in’s & out’s van deze diensten bespreken.

IP-adres verbergen

Elk apparaat dat verbonden is met het internet doet dit via een bepaald IP-adres naar dit adres stuurt het internet als het waren de gegevens die je opvraagt. Het is eigenlijk te vergelijken met je gewone adres, elk adres heeft een ander IP-adres. Zonder IP-adres kan je niet internetten, het internet weet dan niet waar ze de gegevens naartoe moeten sturen. Het nadeel van een IP-adres is dat er precies bijgehouden kan worden wat jij allemaal aan het uitspoken bent. Dit is een grote inbreuk in je privacy. Als je een VPN-service gebruikt worden de gegevens naar een andere server verstuurd waardoor het niet terug te koppelen is aan jou, je kan hiermee anoniem internetten.

Veilig openbare netwerken gebruiken

Tegenwoordig zijn er steeds meer openbare netwerken te vinden. Bijna iedere bar, cafe, etc. heeft het wel. Het nadeel van deze netwerken is dat je best een groot risico loopt door dit te gebruiken. Elk persoon kan gemakkelijk toegang krijgen tot je gegevens, zelfs je bankrekening zou geplunderd kunnen worden. Door een VPN-service te gebruiken hebben hackers geen toegang tot jouw gegevens.

Streamen

De afgelopen tijd is het gebruik van verschillende streamingsdiensten ontzettend gestegen en er komen er steeds meer bij. Helaas zijn veel van deze diensten gekoppeld aan een locatie, hierdoor kan heb jij een ander aanbod dan bijvoorbeeld de Netflix gebruiker in Amerika. Als je deze locatie gebonden restricties wilt omzeilen kan je een VPN-service gebruiken. Je kan dan verbinding maken via een Amerikaanse server waardoor Netflix denkt dat jij in Amerika zit.

Plaats een reactie